Skip to main content

Lipødem

Vi går for lipødem i hele juni!

Juni er måneden hvor vi markerer lipødem!
Det gir oss en mulighet til å markere at lipødem ennå ikke er en diagnose, og i møte med folk kan vi fortelle om hva lipødem er og hvordan det påvirker hverdagen vår.

Hvordan kan jeg som medlem bidra?
Ta en spasertur. Inviter gjerne med flere. Enten det er en gruppe, eller bare en venn eller to. Turen behøver ikke å være lang. Det viktigste er at du/dere er i bevegelse og symboliserer selve budskapet.  Kontakt gjerne ditt lokallag (eventuelt sentralt om du ikke er knyttet opp mot et lokallag) og be om å få noen flyers om lipødem som du kan dele ut mens du/dere spaserer.  I tillegg har lokallagene fått tilsendt en pressemelding som kan brukes som et leserinnlegg i lokalavisa. Dette kan du også bruke om du trenger et underlag for å skrive leserbrev om lipødem.
Her er link til oversikt over alle lokallag og kontaktpersoner.

Er du med på spaserturen kan du få en unik lipødempins!

I anledning den internasjonale lipødemmåneden lanserer Essity (JOBST) en egen emoji som skal være med på å bekjempe stigma. Vi i Norge har fått lov til å produsere emojien som egen pins. Den er din hvis du er en av de som spaserer for lipødem.

Slik får du denne sjeldne pinsen 

Pins distribueres i disse dager til alle NLLFs lokalforeninger. Kontakt din lokalforening for å få pins når du har gjennomført en spasertur. Husk å knips et bilde fra spaserturen som du kan sende Lymfeposten på lymfeposten@nllf.no

Husk, pinsen har et begrenset opplag, dette er sjelden vare.