Skip to main content

medlemsnytt

Oppsummering av Arendalsuken

Vår generalsekretær Jeanette Hoel representerte NLLF under Arendalsuken. Det ble en kombinasjon av å være tilhører under ulike foredrag, møter/samtaler med potensielle samarbeidspartnere og ikke minst, dialog med politikere og andre aktører som kan styrke vår sak. 

-Selv om NLLF denne gang ikke hadde eget arrangement, var det vel så viktig å vise forbundet på denne måten. Nettverksbygging er utrolig viktig og det gledes stort at jeg har tatt med meg mye positivt hjem i «bagasjen», forteller Jeanette.

Programmet under Arendalsuken er omfattende med mange tilbud, men her er noen av arrangementene som Jeanette deltok på. En god miks av rettigheter, seksuell funksjon, prioriteringer i helsevesenet, digitalisering og kvinnehelse. 

Espen Nakstad deltok i første delen av panel debatten.

Del to av debatten. Truls Vasvik, representant for Arbeiderpartiet og medlem i Helse og omsorgskomiteen, Hanne Damsgaard fra Pasient- og brukerombudet og Sverre Engelschiøn fra Helse og omsorgsdepartementet.

Sex og politikk, med fokus på å få inn mer seksualundervisning i skolene.

Fra behandling til forebygging – smertefulle prioriteringer og krangel om regningen. Leder av folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg innledet til debatt.

Fra behandling til forebygging – smertefulle prioriteringer og krangel om regningen. Leder av folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg innledet til debatt.

Jeanette besøkte standen til Blærekreftforeningen som også har medlemmer hos seg med lymfødem etter kreftbehandling. Her med daglig leder Anita Eik Roald og lokallagsleder i Agder Knut-Arne Jørgensen.

Jeanette var i samtale med representanter fra Norges kvinne- og familieforbund angående kvinnehelse.

Debatt om prioritering av kvinnehelse, hvor bl.a. leder av forskningsrådet Ole Johan Borge og nestleder i Høyres Kvinneforum, Sandra Bruflot deltok.

Nestleder i Høyres Kvinneforum, Sandra Bruflot