Skip to main content

Ukategorisert

Olga Marie Bekkelund til minne

Det var med stor sorg Norsk Lymfødem – og Lipødemforbund mottok beskjeden om Olga Marie Bekkelunds bortgang.

Olga Marie var en svært engasjert kvinne, både som sentralstyremedlem i NLLF, og også som lokallagsleder for Hålogaland. Olga Marie var også lokallagsleder i Brystkreftforeningen Harstad og omegn, og hun var engasjert i et spennende arbeid knyttet opp mot brystkreft-opererte kvinner i Murmansk-regionen. Olga Marie ønsket å jobbe for at kvinner der som hadde utviklet lymfødem etter kreft skulle få mulighet til både diagnostisering, og behandling.

Olga Marie ble medlem i NLLF i 2014, og i 2016 startet hun Hålogaland lokallag. Olga Marie ble valgt inn i NLLF sitt sentralstyre i 2017, og hadde nylig sagt ja til en ny toårsperiode. Olga Marie var motivert og klar for videre engasjement. 

I NLLFs sentralstyre var Olga Marie en klar og tydelig stemme. Hun jobbet aktivt med fokus på forbundets lokallag, og jobbet den siste tiden mye med fokus på Nord-Norge i forhold til økte behandlingsmuligheter, og ikke minst for at pasienter i nord også skulle få muligheten til intensivbehandling. NLLF skal jobbe videre med Olga Maries tanker og ideer, og vi er sikre på at arbeidet hun har lagt ned vil bære frukter.

Olga Marie var en fargerik og flott kvinne. Med sin nordnorske humor, og sine kjappe kommentarer, så skapte hun alltid en fin stemning, og ikke minst smil og latter. Olga Marie var klar i sin tale, hun var engasjert og hjertevarm, omtenksom og omgjengelig. Olga Marie var så lett å bli kjent med. Alltid smilende, og med masse omsorg. 

Olga Marie klagde aldri over egen helse. Hun var en evig optimist. I en samtale med henne etter hun nylig kom hjem fra sykehuset, spurte jeg hvordan hun hadde det. Olga Marie svarte som hun alltid gjorde : «Æ e nu oppe på føtan, og herfra skal nu alt bare bli bedre».

Olga Marie glødet når vi snakket om valget av nytt styre, og hun gledet seg til to nye år med nye oppgaver. Det ble ikke slik som hun ønsket. 

7. mars sovnet Olga Marie stille inn i sitt hjem. NLLF har mistet et kjært sentralstyremedlem, og en dyktig lokallagsleder, men opp i all sorgen, så kjenner vi også på takknemlighet. Takknemlighet fordi vi fikk lov til å lære Olga Marie å kjenne. Takknemlighet for og ha fått lov til å jobbe sammen med henne. Minnene er mange, og sporene er dype.

Kjære Olga Marie – Takk! Takk for alt du var, og alt du gjorde. En stol står tom i styrerommet nå. Det gjør vondt å tenke på at vi ikke skal jobbe mer sammen. Det gjør vondt å tenke på at vi ikke skal se smilet ditt, høre dine nordnorske kommentarer, og se deg engasjert og glødende. Vi skal ta deg med i arbeidet vårt videre, og vi skal jobbe videre med sakene du brant for. 

Våre tanker går til Olga Maries kjære familie i en vond og vanskelig tid.

I stor respekt og i dyp takknemlighet lyser vi fred over Olga Marie Bekkelunds minne.

Norsk lymfødem og lipødem forbund

Heidi Rosander

Leder