Skip to main content

medlemsnytt

Nye webinarer fra IbsenSykehuset

IbsenSykehuset er aktive. De har hatt stor suksess med sine webinarer og her følger listen over nye webinarere frem til sommeren.

Du finner også direktelink til påmelding under hvert seminar her.

Dato: Onsdag 24.04.2024
Tid: kl 19 – 20
Appetittregulering – lett for noen men vanskelig for andre

Appetitt regulering er Noen har sikkert kjent på følelsen av å aldri bli mett, eller å gå rundt med sultfølelse hele tiden. Andre kan gå uten sultfølelse hele dagen for så å få en voldsom hunger på kvelden. Søtsuget er en annen kjenning, mens for andre er det salt og fett som er drivere. Apetitt, sult og metthet er tema.
Hvorfor er det slik? Hvilke faktorer er det som ligger bak, hvilke mekanismer er i sving, og ikke minst – hva kan man gjøre for å få kontroll? Påmelding klikk under:


Dato: Mandag 29 april
Tid: 19:00 – 20:00
Hvilke resultater kan jeg forvente av lipødem reduserende kirurgi?

I skrivende stund er den mest effektive behandlingen vi har for lipødem vann-assistert fettsuging, eller WAL (water assisted liposuction). Hvilke resultater gir denne lipødem reduserende kirurgien på lipødem symptomer, og hva vet vi om resultatene av behandlingen over tid? Påmelding klikk under:


Dato: Onsdag 22 mai
Tid: 19:00 – 20:00
Vektreduksjon – hva er det som faktisk virker over tid?

Det er mange som har forsøkt ulike metoder for vektreduksjon, og kanskje hatt gode resultater på kort sikt. Men så er det gjerne slik at vekten kommer snikende på igjen. Her gjennomgår vi ulike metoder for vektreduksjon og ser på hva som faktisk gir resultater over tid. Påmelding klikk under:


Dato: Mandag 3 juni
Tid: 19:00 – 20:00
Er det Lipødem? Andre tilstander i fettvev og behandling

Det finnes andre tilstander i fettvev enn lipødem, men som kan behandles på samme måte som lipødem. Et par eksempler er lymfødem og lipolymfødem. Samtidig finnes det tilstander som kan opptre sammen med lipødem, og forverre lipødem symptomer.
Bli med på webinar med Dr Bård Nordang og Christian Lyckander der vi går igjennom andre sykdommer i fettvev som kan behandles på samme måte som lipødem. Vi gjennomgår også differensial diagnoser. Påmelding klikk under:


Dato: Onsdag 19 juni
Tid: 19:00 til 20:00
Hva er mini gastric bypass slankeoperasjon (OAGB)?

Ja, du er sikkert ikke alene om å lure på det! Mini gastric bypass eller en-anastomose gastric bypass (OAGB) er den slankeoperasjonen som de fleste pasienter velger hos oss.
Hvorfor velger stadig flere denne typen slankeoperasjon? Hva slags resultater kan jeg forvente? Hvordan er tiden etter operasjonen – og ikke minst – hvordan blir livet mitt etterpå? Påmelding klikk under:


Dato: Mandag 29.06.2024
Tid: Kl 19:00 til 20:00
Lipødem reduserende kirurgi med WAL – resultater

Hvordang foregår lipødem reduserende kirurgi med vann-assistert fettsuging (WAL) og hva slags resultater kan jeg forvente. Hva er behandlings indikasjoner? Påmelding klikk under: