Skip to main content

Ukategorisert

Mobiderm nattstrømper med på ny avtale

Den 1. november startet ny avtale om utstyr til lymfødembehandling for landets helseforetak. En nyhet i avtalen er de unike nattstrømpene til Mobiderm!
AlfaCare har i mange år vært Norges ledende leverandør av klinikkutstyr og produkter til forebygging og lindring av muskel- og leddplager og idretts- skader, og har de siste årene også vært leverandør av de svært anerkjente nattstrømpene til Mobiderm og andre plagg til lymfødembehandling. Mobi- derm nattstrømper har vært svært godt likt blant terapeuter og pasienter, og mange har derfor brukt Mobiderm selv om produktene ikke var med i den gamle avtalen med det offentlige. Vi ser nå frem til at enda flere blir kjent med den unike og patenterte teknik- ken til Mobiderm, som effektivt motvirker gjentagende lymfødem.
UNIK OG PATENTERT TEKNIKK
Mobiderms patenterte teknikk består av polstrede kuber som aktiverer lym- fesystemet, stimulerer lymfevæskens flyt og motvirker fibrose. Kubene i materialet stimulerer og presser unna lymfevæsken, noe som aktiverer flyten. Material med kuber i 15×15 mm brukes på store kroppsdeler som ar- mer og lår, og på mer følsomme områder som hender og føtter brukes ku- ber på 5×5 mm.
Mobiderm nattstrømper kommer i flere fasonger og varianter; til arm, hender, ben og føtter, standard størrelser, tilpasning med borrelås eller produkter sydd etter mål på fabrikken. Materialet med de polstrede kubene finnes også tilgjengelig på 1 og 3 meters ruller, men disse rullene er ikke en del av den offentlige avtalen i denne omgang.
STUDIER
Mobiderm har deltatt i flere kliniske studier hvor det har blitt bevist at pro-
duktene motvirker gjentagende lymfødem. Studier viser at behandling blir mer effektiv og gir bedre resultater i kombinasjon men bruk av Mobiderm om natten. Marlylin-studien fra 2017 viser tydelig at lymfødemets minskede volum fra initial reduseringsfase stabiliserte seg og ble opprettholdt ved bruk av Mobiderm om natten. Uten bruk av Mobiderm økte volumet alle- rede fra dag 1 i vedlikeholdsfasen. Andre gjennomførte studier er POLT- studien fra 2014 og Mobinight-studien fra 2017.