Skip to main content

medlemsnytt

Medlemsmøte Oslo Lymfødemforbund

Tirsdag 24. mai avhold Oslo Lymfødemforbund sitt medlemsmøte hvor tema var: Mindfullness.

30 fremmøtte fikk kunnskap om hva mindfullness kan gjøre, hvordan man gjennomfører det, og praktiske prøver på hvordan dette utføres. Det var Psykolog Eva Amundsen som hold foredraget, hun bruker mindfullness aktivt innen smertebehandling, med gode resultater.

Eva Amundsen tok oss med på en to timers innføring som inneholdt både historie, utprøving og spørsmål/svar. Til tross for at dette var nytt for mange kom det reaksjoner fra deltagerne. Likevekt og balanse i kropp og sinn var et tema, det å tenke bort smerten ble også både prøvd og beskrevet. Mange fikk seg en overraskelse, det er ikke vanlig å «tenke» avslapning gjennom hele kroppen. Vi startet i føtter, bena, gikk opp til hofter, overkropp, helt til hode og hender.

I møtet annonserte Oslo Lymfødemforening at man til høsten starter opp med egne små mindfullness grupper for å jobbe for en mindre smertefull hverdag gjennom praktisk mindfulness. Det vil være psykolog Eva Amundsen som er kursleder. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette etter sommeren.

Det ble også annonsert en flott sommertur til Hadeland Glassverk for medlemmene lørdag 18. juni. Vi reiser med buss fra Thon Hotel Opera klokken 10.30. På Hadeland Glassverk vil vi bli servert en 2-retters lunsj inkludert kaffe/te og se produksjonen.

Påmelding til karin@aakermann.com innen onsdag 8. juni.