Skip to main content

Lipødem

Flott oppslag i Allers

– Da jeg var 11 år var jeg hos legen fordi jeg hadde både vonde og tunge bein, forteller Øygunn Slettedal (40) fra Ørsta og medlem hos Norsk lymfødem og lipødemforbund.
Hun var helt i starten av puberteten, og dette med de kraftige beina, var noe hun syntes var vanskelig. Men legen viste liten forståelse.


«Du må begynne å bevege deg mer», svarte han og lot det skinne tydelig igjennom at han syntes Øygunn var lat. Dessuten ville hun nok ha godt av å gå ned noen kilo, mente han.
– Det var en tøff beskjed å få så tidlig i livet, minnes Øygunn som gikk ut av legekontoret med enda større skam enn da hun kom. Takket være familien og fantastiske foreldre utviklet hun ikke spiseproblemer.
– Men det kunne nok fort ha gått den veien mener hun. – Jeg trodde jo det var sant som legen sa. At jeg var feit og at jeg bare måtte slanke meg!

Les hele saken i nyeste nummer av Allers Helse. Her får også ketogen diettbehandling omtale og studien Siren Nymo har utført som i tillegg har fått bred positiv internasjonal omtale.

Siren Nymo skriver også om kosthold på NLLFs websider. Dette er underveis og vil snart bli klar. Er du ikke medlem, bør du melde deg inn nå og bli med oss i kampen for å få Lipødem inn som diagnose raskest mulig.
VI har i tillegg fått nye websider.

Oppslag fra Allers utgave.