Skip to main content

Lipødem

Camillas (49) slankemareritt: Hadde ukjent fettsykdom

Camilla (49) skjønte ikke hvorfor hun hadde så store bein selv om hun trente og spiste sunt. Da hun fikk diagnosen, kunne hun få den hjelpen hun trengte.

– Selv om jeg trente og spiste sunt kunne jeg ikke styre hvordan kroppen min så ut. Jeg trodde jeg ikke var flink nok. Jeg trodde jeg bare var tjukk, sier Camilla Maria Myrås (49).

Hun var tretten år gammel da hun merket at noe var rart og annerledes med beina hennes. Først begynte hoftene å vokse, deretter lårene og videre helt ned til føttene. Huden ble klumpete, og samlet seg som en strikk rundt anklene.

– Det gjorde masse med selvtilliten min. Det eneste jeg så var de beina.

Camilla utviklet et rart forhold til mat, og testet ut alle mulige dietter, men til ingen nytte. Beina fortsatte å vokse, og etter hvert var det ikke lenger bare den ekstra tyngden og det kosmetiske som plagde henne, men også smerter i vevet.

Les resten i Dagbladet, Vi får økt fokus på våre diagnoser. Det er bra. Klikk er for å gå til avisen.