Legemiddel som stimulerer lymfekarvekst er testet mot lymfødem

Fra Akademiska Sjukhuset har vi motatt denne pressemeldingen:

Flytt av lymfkörtlar, så kallad lymfkörteltransferering kan utföras som behandling vid lymfödem. I en studie på Akademiska sjukhuset prövas nu om tillförsel av en specifik tillväxtfaktor kan förbättra behandlingsresultatet vid lymfödem i armen efter bröstcancer.

– Vår förhoppning är att tillförsel av en tillväxtfaktor, ett protein som stimulerar lymfkärlstillväxt, leder till bättre behandlingsresultat vid lymfkörteltransferering, säger Maria Mani, ...

LES MER →

Mye presse i anledning lyfødemdagen 6. mars

NLLF er godt fornøyd med omtale som er spredt rundt i forskjellige aviser og blogger i anledning Lymfødemdagen 6. mars. Vi finner stadig flere saker med fokus på lyfødem og hvio NLLFs pressemelding er brukt som en del av stoffet.

Både Altaposten, bladet Vesterålen, Tøsbergs blad, Hamar arbeiderblad og NRK har vært raskt ute og videreformidlet viktig informasjon om lymfødem.

-Vi er godt fornøyde med tiltaket og vi vil fortsette med å spre pressemeldinger via lokalforeningene. I tillegg kommer det nyhetsbrev ...

LES MER →

Olga Marie Bekkelund til minne

Det var med stor sorg Norsk Lymfødem – og Lipødemforbund mottok beskjeden om Olga Marie Bekkelunds bortgang.

Olga Marie var en svært engasjert kvinne, både som sentralstyremedlem i NLLF, og også som lokallagsleder for Hålogaland. Olga Marie var også lokallagsleder i Brystkreftforeningen Harstad og omegn, og hun var engasjert i et spennende arbeid knyttet opp mot brystkreft-opererte kvinner i Murmansk-regionen. Olga Marie ønsket å jobbe for at kvinner ...

LES MER →

6. mars er verdens lymfødemdag

Vi er mange organisasjoner i verden som som feirer Verdens Lymfødemdag 6. mars. NLLF bruker dagen til å spre informasjon om lymfødem. Vi håper du er med oss og deler. Lymfødem er ukjent for mange og trenger oppmerksomhet både fra fastleger, fysioterapeuter og andre. Meld deg inn i NLLF og stå sammen med oss i kampen for bedre omsorg for alle med lymfatisk sykdommer. Meld ...

LES MER →

God stemning i Vestfold

Styret i Vestfold Lymfødemforening

Torsdag 14. februar avhold Vestfold Lymfødemforening sitt møte. Forening har gjort stor suksess fra starten av og har nå 120 medlemmer. Foreningens økonomi er god og siden styret ikke var på gjenvalg var møtet preget av god stemning og mye god informasjon. Til stede var bl.a. fysioterapeut Kristin Ruder, Lisbet Valen fra Medi Norway og redaktør av Lymfeposten Niels Høegh.

LES MER →

Ny tur til Finnskogtoppen

Lytt til kroppens signaler – i suset fra skogene. To timer fra Oslo finner du Finnskogtoppen. Et sted som gir deg mer energi, økt fysisk og psykisk velvære, god og sunn mat, spennende kurs og mange behandlingstilbud. På Finnskogtoppen står helse og velvære i sentrum. Du får inspirasjon til et sunt og godt liv – også når du har kommet hjem. Kombinasjonen av trening, ...

LES MER →

Bli med på Yoga!

Yoga er bra for hele kroppen…

Oslo & Akershus lymfødemforening arrangerer Yoga-kurs for medlemmer på Jessheim. Oppstart er allerede 30. januar, og vi vil ha med nettopp deg!!

Er ikke Yoga noe for deg sa du? Ta en titt på nettsiden til www.formfullyoga.no og tenk om igjen. Vi er så heldige at Kristine skal holde kurset for deltagerne.

Er du ikke medlem? Ta kontakt så kan du få ...

LES MER →

Nye websider

Vi er oppe med nye websider. Lettere, mer oversiktlig og med mer informasjon til de som er ute etter mer informasjon om lymfødem og lipødem.

Medlemssidene er lukket. Vi er ikke helt i mål, men den nye fysioterapeutlisten ligger klar for søking og den er blitt lettere å erstatte og oppdatere. Det jobbes kontinuerlig med websidene.

Det er også nedsatt en sosiale media komite med ...

LES MER →

Mobiderm nattstrømper med på ny avtale

Den 1. november startet ny avtale om utstyr til lymfødembehandling for landets helseforetak. En nyhet i avtalen er de unike nattstrømpene til Mobiderm!
AlfaCare har i mange år vært Norges ledende leverandør av klinikkutstyr og produkter til forebygging og lindring av muskel- og leddplager og idretts- skader, og har de siste årene også vært leverandør av de svært anerkjente nattstrømpene til Mobiderm og andre plagg til lymfødembehandling. ...

LES MER →
Page 1 of 2 12